Van het Teutoburgerwoud naar de Harz
11 mei 2025 - Goslar, Duitsland
De optie: 'snelwegen vermijden' wordt uitgezet en zo rijden we vandaag over mooie bosrijke wegen van 't ene natuurgebied naar 't andere. Onderweg worden we getrakteerd op veel gele koolzaadvelden die kleurrijk en geurend in bloei staan. De natuur in het Teutoburgerwoud is frisgroen. De natuur in de Harz vind ik er op sommige vergezicht maar wat somber uitzien. Er zijn veel bomen gekapt met als gevolg veel grote open plekken. En dan staan er nog best veel dorre bomen. Gelukkig wordt 't toch nog wat afgewisseld met mooi groen. De wegen lopen fijn met af en toe een serieuze berg met een hellingspercentage van 15% op en 15% omlaag. Dit zijn de ritjes waarin 't genot de boventoon voert. We blijven een paar nachten op Harz*Camp in Goslar. Een camping waar weinig op aan valt te merken, zij het dat hij langs een drukke doorgaande weg ligt, waarin 't verkeer maar blijft razen. En als dit geluid eenmaal in mijn oren zit, wordt 't een dingetje. Maar goed; morgen vertoeven we een dagje in het centrum van Goslar.
Het waren vandaag 144 mooie km.

Wow het sanitair op de camping dat is wel heel luxe.
Lekker om weer op pad te zijn, geniet van de vrijheid van het pensionado leven.
Alle tijd van de wereld.