In de Algarve

16 april 2025 - Tavira, Portugal

Na een tijdje over weer bar slechte wegen te zijn gereden, komen we in de Algarve. Officieel zouden we vandaag, volgens de nkc route, naar Lagos rijden, maar dan zien we maar heel weinig van de Algarve. En daar was het hem in deze reis ook zeker om te zien. We trekken ons eigen plan en besluiten om een stuk richting de spaanse grens te gaan om vandaaruit dwars door de Algarve uiteindelijk in Lagos uit te komen. En wat zijn we blij dat we dat gedaan hebben. De wegen zijn top en de uitzichten prachtig. We konden op een mooi plekje stoppen om te lunchen. We slingerden door de schitterende natuur omhoog en omlaag. En het weer was heerlijk. We genoten van het zonnetje. De foto's die jullie zien zijn allemaal van onderweg dwars door de Algarve. Opa van Nunen zou zeggen: zien jullie dan nie hoe schôn het hier is!!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Na 230 km komen we aan in 't plaatsje Cabanas de Tavira. We blijven minimaal 3 nachten op camping parque de campismo Ria Formosa. De camping straalt op zich niet zo heel veel gezelligheid uit, maar 't toiletgebouw is nieuw en zeer netjes. En zo moet je soms 't minder goede met 't goede nemen. We hoeven hier in ieders geval niet bang te zijn dat we vast komen te zitten in de modder. Wat dat betreft heb ik al menig slippertje gemaakt.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Ik laat weer effe het gaspedaal los om alle indrukken in te laten dalen. Op een gegeven moment zit mijn hoofd vol en moet ik alles weer effe laten zakken. We zien zoveel. We zitten nu aan de kust. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind, want we hebben toch wel een paar dagen flink wat regen gehad.

1. Pity:
    17 april 2025
    Ja skatje, daarom is het daar zo mooi en groen. Dat komt door die regen :-)
    Ons pap zei dat alleen als wij met z'n vieren op de achterbank zaten te klieren en vroegen of we er al bijna waren, maar kleine kinderen worden groot en zien jullie gelukkig wel hoe mooi het daar is!
  2. Francé van Nunen:
    17 april 2025
    Haha ja kleine klierende kinderen hebben we niet meer op de achterbank, maar het is een uitspraak die bij ons in het gezin toch regelmatig uitgesproken wordt als we ergens zijn waar het mooi is. En dan meer om t feit dat we weten dat jullie pap zo kon genieten van de omgeving tijdens het rijden. En zo reist jullie pap ook vaak een stukje met ons mee.
  3. Pity:
    17 april 2025
    Afgelopen weekend waren we bij Miel in Heiloo en hadden het over Isis en haar vervolgonderwijs, waarop Miel met een lach vroeg welke route Isis fietste als ze naar de Sint Jozef ging.
    Ons pap had voor Miel een route uitgestippeld van de Hagelkruisweg naar de HAVO over Bakel om, ook herkenbaar he net als zijn uitspraak "zien jullie niet hoe mooi het hier is". Zo blijft hij altijd toch met een lach in onze en in de herinnering van onze kinderen. Een hele goede reis verder, geniet er maar van. Groeten van ons